Trykkammeret

Kranio-Sakral terapi til børn

Formålet med KST er at give nervesystemet de bedste forhold at fungere under. Det er en meget blid terapiform, hvor der arbejdes med Kranio-Sakral systemet, som består af kraniets og ansigtets knogler, nakken, rygsøjlen, de store hinder der beskytter hjerne og rygmarv, korsbenet (sacrum) og halebenet. Terapien har en regulerende effekt på nervesystemet og kan derved have stor betydning for det daglige velbefindende, da nervesystemet spiller en afgørende rolle i alle kroppens funktioner.

Kranio-sakral terapi og børn.
Rigtig mange børn kan have stor glæde af KST. Et antal børn kommer til verden med traumer, som kan skyldes deres vej gennem fødselskanalen, og det stress de udsættes for under selve fødslen.
Andre pådrager sig f.eks. faldtraumer senere i livet. Ens for traumerne er, at de kan sætte sig som skævheder eller stramt væv. Dette kan påvirke nervesystemet. Symptomerne kan være uro, kolik, problemer med at spise eller sove. Andre børn får problemer med tænder og tandstilling, hovedpine eller koncentration og indlæring.

Langt de fleste børn reagerer meget positivt på KST, og resultaterne er ofte rigtig gode allerede efter ganske få behandlinger. Børn kan behandles allerede samme dag de fødes.

Historie
Kranio-Sakral Terapi (KST) er udviklet af en amerikansk læge, William Garner Sutherland, i starten af forrige århundrede. Det blev en del af uddannelsen i de osteopatiske skoler. Osteopater er læger, der som en del af deres uddannelse lærer en blød form for manipulation af organer og knogler. Teknikkerne blev med tiden brugt mindre og mindre pga. lægernes tidsmangel. Der blev derfor udviklet teknikker, der kunne udføres af folk, som ikke var lægeuddannet.


KST kan ofte afhjælpe problemer ved:
Stress - rygsmerter - piskesmæld - depression - søvnbesvær - koncentrations- og indlæringsproblemer - hormonbalancen - kæbespændinger - bidfunktion - migræne og hovedpine - tinnitus – méniérs syndrom - svimmelhed - autisme - nakkespænding og smerte - kroniske muskelsmerter/spændinger - skæv hofte/forskellig benlængde -
Iskiasproblemer - diskusprolaps

Behandlingen

Behandlingen foregår som oftest liggende på briksen eller siddende op ved mor eller far, hvis det føles mere trygt for barnet.

Der kendes ikke som sådan nogle bivirkninger ved KST, men som ved al anden behandling, kan du opleve, at kroppen reagerer med forbigående milde smerter og træthed. Disse reaktioner er tegn på, at kroppen arbejder videre efter behandlingen, og symptomerne vil forsvinde inden for ganske kort tid.

Varighed: 20-30 min

Hjælpemidler: Lagen/håndklæder

Afhjælper: Uro-kolik-problemer med at spise-problemer med at sove-tandstilling/tænder-koncentrationsbesvær-indlæringsvanskeligheder-hovedpine

Pris: 300 kr (0 til og med 15 år)

Kontakt Os

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret med nye behandlinger og tilbud

Følg os på Facebook